Event Type Nysted Kultursommer

juni

02jun15:0018:00Koncert: En midsommernatsdrøm, Villa Marina

Event Detaljer

Koncert med baryton Lauritz Thomsen og pianist Mette Christensen.

Kom til en eventyrlig koncert med baryton Lauritz Jakob Thomsen og pianist Mette Juliane Christensen. En koncert som dufter af forår og sommernætter.

Tag med os på en rejse ind i eventyrets land! Vi starter lokalt med sange til digte af Emil Aarestrup. I løbet af koncerten kommer vi til at besøge et udvalg af romantiske Danske og Tyske komponister.

Lauritz og Mette fortæller om musikken og komponisterne undervejs, så du på hele rejsen bliver taget i hånden og kan slappe helt af. Koncerten er for alle.

Koncert kl. 15:00 og kl. 17:00. Billetpis 135 kr. Billetter købes på www.villamarina.dk

Caféen er åben før og efter koncerten.

08jun19:3021:30Fernisering med koncert for fløjte og orgel, Orgelmuseet

Event Detaljer

Fløjte, orgel koncert og fernisering af Bo Karberg fløjte udstilling

Vi er begejstrede for at invitere jer til en magisk aften på Nysted Orgelmuseum, hvor vi fejrer Orgelmuseets 5-års jubilæum med en udsøgt kombination af musik og kunst. Denne aften markerer begyndelsen på en uforglemmelig fejring, og vi er stolte over at kunne præsentere en række enestående koncerter i sommeren

Vi lægger ud med en eksklusiv fernisering af Bo Karbergs imponerende fløjtesamling, og vi vil blive fortryllet af en enestående koncert med Duo Tramontana, der vil transportere os tilbage til den smukke og livlige verden af barokmusik.

Duo Tramontana byder på en koncert med ganske ukendt, men meget let og glad fløjtemusik, komponister fra 1720’erne og frem til ca. 1800. Denne musikalske rejse vil blive ledsaget af fløjter lavet af kunstneren Bo Karberg.

Winnie Bugge Frandsen, den første og eneste solistuddannede på historiske fløjter i Danmark, er efterspurgt både som solist, kammermusiker og ved opsætninger af passioner, kantater og oratorier i hele landet og Øresundsregionen.

Søren Gleerup Hansen er ligeledes solistuddannet og er hyppigt at finde som kammermusiker og som medvirkende i orkestersammenhænge, ligesom han ofte optræder som solist på orgel i store dele af Europa.

Duo Tramontana har en lang række koncerter bag sig og er udkommet med deres CD: “Royal Danish Flute Music from the 18th Century”, som kan købes ved koncerten.

Vi håber, I vil slutte jer til os for denne festlige og mindeværdige aften med smuk musik og kunst på Nysted Orgelmuseum.

Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30. Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

11jun10:0013:00Vandring på sporet af Franciskanerne, Nysted Kirke

Event Detaljer

Hvor blev franciskanerne af?

En vandretur i Nysted og omegn på sporet af et stykke danmarkshistorie med over 700 år på bagen.

En tur på omkring 5 km med indlagt historiefortælling og digtoplæsning med naturen som tema.

Start: Nysted Kirke. Medbring madpakke og drikke til en frokostpause. I tilfælde af regn aflyses turen.

Gratis adgang.

Arrangeret af Nysted Menighedsråd

13jun19:0021:00Livet i middelalderbyen, Nysted Bibliotek

Event Detaljer

Livet i Middelalderens Byer – med særlig fokus på Nysted

Foredrag ved historiker Kaare Johannesen

Gratis adgang med billet, der bookes på www.guldbib.dk eller biblioteket.

 

15jun15:0018:00Koncert: Operaperler, Villa Marina

Event Detaljer

Operakoncert med sopran Clara Cecilie Thomsen, baryton Orhan Yildiz og pianist Mats Knutsson.

Koncert med operasangernesangerne Clara Cecilie Thomsen og Orhan Yildiz, der sammen med deres pianist vil fremføre og fortælle om nogle af de helt store arier fra operaer af bl.a. Mozart, Puccini og Verdi.

En fantastisk mulighed for at få en stor operaoplevelse, uanset om man er operaelsker eller er bare nysgerrig på opera.

Koncert kl. 15:00 og kl. 17:00. Billetpis 135 kr. Billetter købes på www.villamarina.dk

Caféen er åben før og efter koncerten.

16jun15:0016:30Koncert: Local Vocals jubilæumskoncert, Nysted Kirke

Event Detaljer

Local Vocals – jubilæumskoncert

Local Vocals fylder 20 år og dette markeres med en sommerkoncert i Nysted Kirke søndag d. 16.juni kl. 15.00.

Helle Jensen fra koret udtaler: “Ved koncerten synger vi korets yndlingssange gennem tiden og inviterer også til fællessang.

Lindskovkirkens pigekor er med som gæster og det hele er under ledelse af Rikke Juul Morild. Efter koncerten inviterer vi på et glas bobler.”

Gratis adgang.

Arrangør Nysted Menighedsråd

 

 

19jun14:0016:00Foredrag: En dag i lægen Emil Aarestrups liv, Museet Aarestrups hus

Event Detaljer

En dag i lægen Emil Aarestrups liv

Emil Aarestrup var fra 1827 til 1838 praktiserende læge i Nysted og omegn. Han havde normalt ikke konsultation i sit hus i Adelgade 80, men besøgte sine patienter i deres hjem, hvad enten det var i byen, på landet eller på slotte og herregårde. Han var afholdt, men havde ikke mange lægemidler til sin rådighed.

Per Rosenkilde fortæller om, hvordan en dag kunne være gået for den travle læge. Per Rosenkilde, medlem af foreningens bestyrelse.

Arrangement er gratis, men kræver tilmelding via nedenstående link eller SMS til 4046 4591.

Tilmelding: https://forms.gle/k6fH9GTCxqZDfKsH9

 

 

20jun(jun 20)13:0029aug(aug 29)16:00Rundvisning i Museet, Museet Aarestrups hus

Event Detaljer

Rundvisning i museet

Museet er åbent for publikum hver onsdag og torsdag kl. 13-16 i sommersæsonen fra 20. juni til 29. august.

Desuden er det muligt at forespørge om individuel åbning af museet på andre dage og tider ved at ringe eller sende besked til 4216 8250 eller 4046 4591.

Entré: 50 kr. Guidning er inkluderet i prisen.

 

20jun(jun 20)14:0029aug(aug 29)16:00Åbent museum: Opdag og spil, Orgelmuseet

Event Detaljer

Opdag og spil selv

Nysted Orgelmuseum skiller sig ud ved, at alle vores instrumenter er fuldt funktionsdygtige og åbne for at blive spillet af enhver besøgende, ikke kun professionelle koncert organister.

Vi bringer orglet på børnehøjde, så selv de yngste kan udforske og lege med disse fantastiske instrumenter. Hands-on-oplevelser er nøglen her, hvor børn og voksne kan få et nært indblik i orglernes kompleksitet.

Du kan udforske museet selvstændigt i vores faste åbningstider og dykke ned i orglernes historie på dansk og tysk, samtidig med at du lytter til musikken gennem hovedtelefoner, som alle vores orgler er udstyret med.

 Juli og august holder museet åbent hver torsdag, fredag, lørdag kl. 14 – 16

Priser:

 • Uden guide 60-kr eller 8 EU.
 • Guidet tur for minimum 4 personer 100-kr / person udover åbningstider, hele året rundt, efter aftale. Vores dygtige organist fortæller om orglernes historie og spiller passende musik på orglerne Rundvisninger bestilles telefonisk på tlf. 29 28 86 30 , Mail: info@orgelmuseum.dk

22jun19:3021:30Koncert: Ensemble Storstrøm og Babett Hartmenn, Orgelmuseet

Event Detaljer

Oplev en uforglemmelig aften med Ensemble Storstrøm og organisten Babett Hartmann, der præsenterer en række strålende orgelkoncerter af Händel og C. P. E. Bach.

I et intimt kammermusikalsk format forener Ensemble Storstrøm musikalsk ekspertise og skaber en unik atmosfære, hvor de sammen med Babett Hartmann udforsker forskellige konstellationer omkring orglet. Glæd dig til at blive fortryllet af de smukke toner fra de historiske orgler på Nysted Orgelmuseum, der vil blive brugt til at fremføre disse mesterværker.

Babett Hartmann er oprindeligt fra Zeitz, Tyskland, men bor nu i Slangerup, Danmark, nær København. Hun er en alsidig freelance-musiker, der nyder en varieret karriere som organist, cembalist og dirigent. Hun har optrådt som solist blandt andet i Norge, Sverige, Spanien, England, Nordirland, Japan, Danmark og Tyskland.

Som kirke musikstuderende studerede hun ved musikkonservatoriet i Leipzig med Thomas-organist Ullrich Böhme og i København med Hans Fagius. Hun studerede også i organistklassen og tog senere en kandidatgrad i cembalo/ældre musik med Ketil Haugsand på samme akademi.

Babett er involveret i flere musikprojekter, herunder tidlige musikensembler som Ensemble Barocca og Ensemble Rost, samt et eksperimentelt cembalo-percussion-duo. Hun er også involveret i Odense Barok Festival som medarrangør og er musikalsk leder af Odense Barokorkester samt arrangør af orgelkoncertserien hos “Förderverein Musikfreunde EULE-Orgel Zeitzer Dom e.V.” i Zeitz-domkirken i Tyskland.

Ensemble Storstrøm arbejder næsten altid uden dirigent og har en kunstnerisk rådgiver tilknyttet, hvilket har været tilfældet i mange år. Den unikke instrumentsammensætning giver ensemblet en helt særlig klang, der har inspireret mange komponister og arrangører til at skrive specielt til ensemblet. Gennem de 25 år har danske og udenlandske komponister skrevet omkring 100 musikstykker direkte til Ensemble Storstrøm.

Ensemblet har til formål “at formidle og fremføre et varieret koncertprogram af høj kunstnerisk kvalitet samt at medvirke til at fremme kvalitet og mangfoldighed i musiklivet.” De løser en lang række opgaver primært i Kulturregion Storstrøm.

Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30. Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

25jun10:0013:00Vandring på sporet af Sankt Hans, Nysted Kirke

Event Detaljer

En vandretur i Nysted og omegn på sporet af den hellige Hans.

En tur på omkring 5 km med indlagt fortælling om Sankt Hans og Sankt Hans-fejringens historie.

Start: Nysted Kirke. Medbring madpakke og drikke til en frokostpause. I tilfælde af regn aflyses turen.

Gratis adgang.

Arrangør: Nysted Menighedsråd

27jun14:0017:00Åbningsreception og udstilling, Atelier Inge Hørup

Event Detaljer

Åbningsreception og udstilling

Atelier Inge Hørup åbner dørene til sommerens udstilling og byder på en forfriskning. Kom og se de mange værker og mød kunstneren bag. Alle er velkomne.

Sommeren igennem vil der være udstilling i atelieret. Atelier Inge Hørup er åbent fra d 27 juni – 30 august kl.: 14 – 17. Mandage og tirsdage lukket.

Inge Hørup arbejder primært med maleri, grafik, og i mindre grad med skulpturer; ofte med kvinden i centrum, ofte erotiske motiver og ofte med et strejf af humor. Hun har en varm, farverig palet. Kunstværkerne bevæger sig over i det nonfigurative.

Med sine 40 års virke som aktiv kunstner, har hun et imponerende CV med udstillinger både i Danmark og udlandet, blandt andet Edinburgh, Toronto, Paris, St. Petersborg, Bruxelles, Oslo, Regensburg og Tokyo – og nu kan vi så også se hende i Nysted, hvor hun netop har etableret Atelier Inge Hørup i Adelgade 48.

Inge Hørup har gået på Aarhus kunstakademi, og i mesterlære hos den danske kunstner Ulrich Kvist. Hun voksede op i et kunstnermiljø, og havde alle muligheder for at udfolde sig. En kort overgang studerede hun religion, men tilskyndet af maleren Ulrik Kvist tog hun springet og blev fuldtidsmaler.

Siden begyndelsen af ​​80’erne har Hørup etableret sig som en anerkendt kunstner og i 1993 blev der lavet en dokumentarfilm om hende; Inge Hørup, “En dansk maler”. I 1996 udsmykkede hun samtlige forsider på telefonbøgerne. Hørup arbejder i sine atelierer i Sydfrankrig og i Danmark.

27jun17:0018:30Digtoplæsning med musikalske indslag, Nysted Kirke

Event Detaljer

Digtoplæsning: Noget på spil

To læser egne digte i Nysted Kirke sammen med musikalske indslag.

Med Palle Borst og Merete Bandak, begge Nysted Menighedsråd

Der serveres en forfriskning i forbindelse med arrangementet.

Gratis adgang.

Arrangør:  Nysted Menighedsråd

28jun16:0017:00Koncert: Sommerklange - Nordiske korsange, Nysted Kirke

Event Detaljer

Koncert med Danske og svenske korsange om sommer og kærlighed. Derefter et glas bobler.

Gratis adgang.

Hendriksholm Kirkes Kor synger under ledelse af dirigent Karin Schmidt Andersen musik af bl.a. Carl Nielsen, Svend S. Schultz, Wilhelm Peterson-Berger og Christian Præstholm.

Koret er et amatørkor fra Rødovre på ca. 25 sangere med 10-15 årlige koncerter. De fleste holdes i Hendriksholm Kirke, hvor enkelte sangere synger ved gudstjenester, og hvor koret som helhed spiller en stor rolle. Karin Schmidt Andersen er dirigent og organist i kirken. Koret deltager jævnligt i internationale korkonkurrencer og har i den forbindelse vundet 1.-priser og gulddiplomer.

29jun10:0011:00Lokalhistorisk byvandring, Fra Gammel Torv

Event Detaljer

Historisk byvandring i Nysted arrangeret af Nysted Lokalhistoriske Arkiv

Vi starter kl. 10 ved springvandet på Gl. Torv og går op gennem Adelgade, ned til Rørsøen og tilbage langs vandet til Gl. Torv.

Turen varer ca. 1½ time og fortællingerne undervejs handler mest om hvordan Nysted er blevet til det, den er i dag.

Turen er gratis og man behøver ikke tilmelde sig. I tilfælde af regnvejr bliver turen aflyst.

Gratis adgang.

30jun13:0016:00Koncert: Tante musika og de magiske strygere, Villa Marina

Event Detaljer

Koncert, sjov og klassisk musik med De Magiske Strygere fra Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika.

Kan foråret blive til musik? Og kan en tone mærkes?

Tag hele familien med, når Tante Musika og De Magiske Strygere fra Danmarks Underholdningsorkester åbner dørene til den klassiske musiks forunderlige verden. Her skal vi opleve, hvordan musikken påvirker vores følelser, og vi bliver klogere på, hvorfor musikken minder om en kage og hvordan kattetarme og hestehår bliver til den lifligste musik.

Musikerne fortæller om deres instrumenter og introducerer musik af nogle af den klassiske musiks største komponister: Mozart, Vivaldi, Brahms og Carl Nielsen.

Publikum guides kyndigt igennem det hele af musikerne og Tante Musika alias sanger og skuespiller, Christine Skou.

Medvirkende – musikere fra Danmarks Underholdningsorkester: Cecilie Emtoft – violin, Michala Mansa – violin, Mette Thykier – bratsch, Helle Sørensen – cello samt Christine Skou (Tante Musika) – fortæller og sanger

Koncert kl. 13:00 og kl. 15:00. Koncerten er gratis. Billetter reserveres på www.villamarina.dk

Caféen er åben før og efter koncerten.

juli

20jun(jun 20)13:0029aug(aug 29)16:00Rundvisning i Museet, Museet Aarestrups hus

Event Detaljer

Rundvisning i museet

Museet er åbent for publikum hver onsdag og torsdag kl. 13-16 i sommersæsonen fra 20. juni til 29. august.

Desuden er det muligt at forespørge om individuel åbning af museet på andre dage og tider ved at ringe eller sende besked til 4216 8250 eller 4046 4591.

Entré: 50 kr. Guidning er inkluderet i prisen.

 

20jun(jun 20)14:0029aug(aug 29)16:00Åbent museum: Opdag og spil, Orgelmuseet

Event Detaljer

Opdag og spil selv

Nysted Orgelmuseum skiller sig ud ved, at alle vores instrumenter er fuldt funktionsdygtige og åbne for at blive spillet af enhver besøgende, ikke kun professionelle koncert organister.

Vi bringer orglet på børnehøjde, så selv de yngste kan udforske og lege med disse fantastiske instrumenter. Hands-on-oplevelser er nøglen her, hvor børn og voksne kan få et nært indblik i orglernes kompleksitet.

Du kan udforske museet selvstændigt i vores faste åbningstider og dykke ned i orglernes historie på dansk og tysk, samtidig med at du lytter til musikken gennem hovedtelefoner, som alle vores orgler er udstyret med.

 Juli og august holder museet åbent hver torsdag, fredag, lørdag kl. 14 – 16

Priser:

 • Uden guide 60-kr eller 8 EU.
 • Guidet tur for minimum 4 personer 100-kr / person udover åbningstider, hele året rundt, efter aftale. Vores dygtige organist fortæller om orglernes historie og spiller passende musik på orglerne Rundvisninger bestilles telefonisk på tlf. 29 28 86 30 , Mail: info@orgelmuseum.dk

02jul(jul 2)9:0031(jul 31)16:00Kunstudstilling - One of a kind, Nysted Bibliotek

Event Detaljer

Kunstudstillingen “One of a kind”

Udstillingen har åbent i juli måned 2024 i bibliotekets åbningstider.

Udstillingsperiode: Fra 2. juli til 31. juli.

Åbningstider: Bibliotekets åbningstider, se mere her https://guldbib.dk/bibliotek/nyst

02jul14:0016:00Tegn en salme, Nysted Kirke Sognehuset

Event Detaljer

Tegn en salme!

Kom og tegn en salme i sognehuset. Vores lokale kunstner Ettie Aarestrup står for arrangementet. Det kræver ingen særlige forudsætninger og bliver garanteret også hyggeligt!

Det foregår tirsdagene d. 2., 16., og 30. juli kl. 14-16 og er for voksne samt børn i skolealderen.

Det er ganske gratis at deltage!

 

02jul14:0016:30Foredrag: Emil Aarestrup og H.C. Andersen, Museet Aarestrups hus

Event Detaljer

Andersen og Aarestrup – Et møde

Jørgen Lange Thomsen har en skønlitterær lidenskab ved siden af sit arbejde inden for retsmedicin. Den har manifesteret sig i en publikation om to af yndlingsforfatterne, HC Andersen og Emil Aarestrup.

Andersen og Aarestrup mødes i Odense og tilbringer et par dage sammen. De drøfter fattigdom, Kirkegaard, arvelighed, kvinder og religion, og Andersen læser for Aarestrups børn. Tonen er drillende og sarkastisk, men de to digtere åbner sig i dialogen.

Jørgen Lange Thomsen, retsmediciner og forfatter.

Entré: 75 kr. (50 kr. for medlemmer af foreningen Aarestrups hus).

Tilmelding via nedenstående link eller SMS til 4046 4591.

Tilmelding: https://forms.gle/dbEHdEgQjKeZcPTaA

06jul19:3021:30Koncert: DUO 1702 - Fløjte og orgel, Orgelmuseet

Event Detaljer

Koncert med Louise Hjorth Hansen – fløjte, Katrine Immerkjær  – orgel

Duo 1702 er en levende fortolkning af musikhistorien, der strækker sig fra den fortryllende italienske Stylus Fantasticus over den storslåede tyske højbarok og det yndefulde danske rokoko til nutidens nyskabende kompositioner og værker skræddersyet til duoen. Deres repertoire er en rejse gennem tid og genre, hvor de foldermusikkens mangfoldighed ud med energi og ekspertise.

Med en imponerende baggrund har Duo 1702 markeret sig på den internationale kammermusikscene. I november 2014 indtog de førstepladsen i den italienske kammermusik konkurrence Premio Selifa Concorso Internazionale di Musica Antica.

Året før, i juli 2013, beviste de deres talent i en anmelderrost finale i den prestigefyldte kammermusik konkurrence i York, York Early Music International Young Artists Competition. (Læs anmeldelsen under udtalelser). Og i juni2016 turnerede duoen i Italien, hvor de begejstrede publikum med femkoncerter.

Duo 1702 har mange optrædener både i Danmark og i udlandet. Deres musikalske rejse har ført dem til prestigefyldte scener somThe National Gallery i London og til koncerter i Italien og Sverige.

Med en imponerende baggrund og et tæt musikalsk partnerskab har Louise og Katrine formået at skabe en unik musikalsk oplevelse, der fangerpublikums opmærksomhed og beriger ørerne med deres talent og lidenskab for musikken.

Duoens musikalske symbiose og deres evne til at fordybe sig i musikkens essens har gjort dem til et kærkomment indslag på kammermusikscenen. Deres smittende glæde ved musikken smelter sammenmed en dyb forståelse for hver eneste tone, og de formår at formidle denne passion til deres publikum med en enestående intensitet.

Oplev Duo 1702og lad dig forføre af deres musikalske eventyr, hvor fortidens tonerforenes med nutidens innovation og skaber en uforglemmelig oplevelse for ørerne og sjælen.

Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30. Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

10jul17:0019:00Kunstworkshop: Kreativ sommer, Skomagergården

Event Detaljer

Alle kan lave kunst!

Under overskriften “alle kan lave kunst” tilbyder Skomagergaardens kulturhus muligheden for at afprøve forskellige kunstarter og lege med udtryksformer og materialer sammen med nogle af stedets huskunstnere.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

11jul14:0017:00Fernisering med nye værker, Atelier Inge Hørup

Event Detaljer

Fernisering med nye værker

Atelier Inge Hørup åbner dørene til fernisering med nye værker. Kom og se de mange malerier og mød kunstneren bag. Alle er velkomne.

Sommeren igennem vil der være udstilling i atelieret. Atelier Inge Hørup er åbent fra d 27 juni – 30 august kl.: 14 – 17. Mandage og tirsdage lukket.

Inge Hørup arbejder primært med maleri, grafik, og i mindre grad med skulpturer; ofte med kvinden i centrum, ofte erotiske motiver og ofte med et strejf af humor. Hun har en varm, farverig palet. Kunstværkerne bevæger sig over i det nonfigurative.

Med sine 40 års virke som aktiv kunstner, har hun et imponerende CV med udstillinger både i Danmark og udlandet, blandt andet Edinburgh, Toronto, Paris, St. Petersborg, Bruxelles, Oslo, Regensburg og Tokyo – og nu kan vi så også se hende i Nysted, hvor hun netop har etableret Atelier Inge Hørup i Adelgade 48.

Inge Hørup har gået på Aarhus kunstakademi, og i mesterlære hos den danske kunstner Ulrich Kvist. Hun voksede op i et kunstnermiljø, og havde alle muligheder for at udfolde sig. En kort overgang studerede hun religion, men tilskyndet af maleren Ulrik Kvist tog hun springet og blev fuldtidsmaler.

Siden begyndelsen af ​​80’erne har Hørup etableret sig som en anerkendt kunstner og i 1993 blev der lavet en dokumentarfilm om hende; Inge Hørup, “En dansk maler”. I 1996 udsmykkede hun samtlige forsider på telefonbøgerne. Hørup arbejder i sine atelierer i Sydfrankrig og i Danmark.

11jul17:0018:30Kaminpassiar, Skomagergården

Event Detaljer

Kaminpassiar – mød personerne bag Skomagergaardens kulturhus.

Kom og mød nogle af Skomagergaardens kreative kræfter til en uformel snak om deres baggrund, inspiration og skaberglæde.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

12jul19:0021:00Koncert: Fredagsrock i haven, Skomagergården

Event Detaljer

Skomagergaardens husorkester gentager sidste års succes og spiller 60 og 70’er rock i haven på Skomagergaarden. Kom og rock med.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

13jul19:3021:30Koncert: Abel Nyerges Jazztrio, Orgelmuseet

Event Detaljer

Koncert med Ábel Nyerges – trompet, AlexanderBak-Hansen – pianist, organist, -Mariusz Prasniewski – kontrabas

Træd ind i en verden af musikalsk mangfoldighed med Ábel Nyerges jazztrio. Tre musikalske sjæle, mødtes de på Syddansk Musikkonservatorium, hvor de opdagede deres passion for jazzens verden. Selvom deres rødder er forankret i den rytmiske linje i Odense, strækker deres musikalske horisonter sig langt ud over genre gitterne.

Denne trio er mere end bare jazz; de er en magisk enhed, der folder et varieret repertoire ud lige fra klassisk jazz til danske folkesange og deres egne hjerteskærende kompositioner. En koncert med dem er ikke bare en forestilling; det er en rejse, der vækker dine sanser og tager dig med på en musikalsk odyssé, der varer to fortryllende sæt af 90 minutter hver.

Ábel Nyerges – trompet, flugelhorn: En ungarsk trompetist, komponist og musiklærer i Nykøbing Falster, der har spændt sin musikalske bue bredt fra klassisk baggrund til moderne eksperimenter. Hans seneste singler med sin septet er et vidnesbyrd om hans evne til at fusionere forskellige kunstarter.

Alexander Bak-Hansen – Klaver, orgel: En alsidig pianist, organist og arrangør med rødder i både klassisk og rytmisk musik. Med sin debutplade “Under trætoppene i Sorø” udforsker han jazzens vidder med sine egne kompositioner, mens han også bruger sin musikalitet som organist i Skt. Jørgens Kirke i Næstved.

Mariusz Prasniewski – bas: En polsk kontrabassist, der har slået sine musikalske folder på den danske og europæiske jazzscene i over et årti. Hans samarbejde med et væld af talentfulde musikere er et bevis på hans unikke evne til at skabe magi på scenen.

Træd ind i deres musikalske univers, og lad trioen føre dig på en rejse fyldt med passion, virtuositet og sjælfuld jazz.

Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30 med en pause.

Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

16jul14:0016:00Tegn en salme, Nysted Kirke Sognehuset

Event Detaljer

Tegn en salme!

Kom og tegn en salme i sognehuset. Vores lokale kunstner Ettie Aarestrup står for arrangementet. Det kræver ingen særlige forudsætninger og bliver garanteret også hyggeligt!

Det foregår tirsdagene d. 2., 16., og 30. juli kl. 14-16 og er for voksne samt børn i skolealderen.

Det er ganske gratis at deltage!

 

17jul17:0019:00Kunstworkshop: Kreativ sommer, Skomagergården

Event Detaljer

Alle kan lave kunst!

Under overskriften “alle kan lave kunst” tilbyder Skomagergaardens kulturhus muligheden for at afprøve forskellige kunstarter og lege med udtryksformer og materialer sammen med nogle af stedets huskunstnere.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

18jul17:0018:30Kaminpassiar, Skomagergården

Event Detaljer

Kaminpassiar – mød personerne bag Skomagergaardens kulturhus.

Kom og mød nogle af Skomagergaardens kreative kræfter til en uformel snak om deres baggrund, inspiration og skaberglæde.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

19jul19:0021:00Koncert: Fredagsrock i haven, Skomagergården

Event Detaljer

Skomagergaardens husorkester gentager sidste års succes og spiller 60 og 70’er rock i haven på Skomagergaarden. Kom og rock med.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

20jul14:0018:00Argentinsk tango - Workshop og milonga, Villa Marina

Event Detaljer

Argentinsk tango

Workshop med Carina Mele fra Buenos Aires

Den populære argentinske tangolærer Carina Mele gæster igen i år Nysted for at give en workshop i den fascinerende dans. Undervisningen henvender sig primært til dansere, der kender lidt til argentinsk tango, men er du bare nysgerrig, så kom og kig på. Måske får du lyst til at begynde.

Kl. 16.00: Efter workshoppen er der milonga til kl. 18.00

Workshop: 150 kr. inkl. milonga

Milonga alene: 50 kr.

20jul19:3021:30Koncert: DUO TUBICORE originalmusik for cello og orgel, Orgelmuseet

Event Detaljer

Gå på opdagelse i en verden af stemninger og toner med TubiCorde, en unikmusikalsk oplevelse skabt af Karsten Gyldendorf på orgel og Anja Lillemæhlum på cello. Gennem original musik for orgel og cello udforsker de værker af toneangivende komponister, med særligt fokus på nyere kompositioner.

Oplev værker som Peteris Vasks’ stemningsfulde “Musique du Soir” og Marcel Duprés intense “Sonate for cello og orgel” i en optræden, der vil fortrylle dine sanser og bevæge dit hjerte.

Anja Lillemæhlum er en dygtig cellist, hvis musikalske rejse har taget hende fra hendes hjemland Norge til Danmark, hvor hun har etableret sig som en anerkendt musiker. Hendes passion for celloen og hendes dybe engagement i musikken har ført hende til at optræde som solist og kammermusiker i en lang række koncerter og musikalske begivenheder. Anja er kendt for sin smukke tone og sit følsomme musikalske udtryk, og hendes optrædener efterlader altid et varigt indtryk på publikum.

Karsten Gyldendorf er en anerkendt dansk organist, hvis lidenskab for orgelmusik har ført ham til at optræde som solist og medvirkende i en lang række koncerter og begivenheder over hele Danmark. Han er kendt for sit dybe musikalske udtryk og sin evne til at skabe en fordybende musikalsk atmosfære ved hjælp af orglets kraftfulde stemmer. Karstens fortolkning af både klassiske og moderne orgelværker er blevet rost af både publikum og kritikere, og han fortsætter med at være en central figur i Danmarks orgelmiljø.

Han begyndte sin musikalske rejse som syvårig. Som kun 15-årig blev han organist ved Vejlø Kirke, og hans talent og passion for orgelmusik blev hurtigt tydelig. Karsten blev senere optaget på konservatoriet i København, hvor han blev kandidat i 1990. Efter yderligere to års studier i København og Paris, inklusive undervisning hos den ikke mindre legendariske Marie-Claire Alain, debuterede han fra Solistklassen i 1992. Siden 1995 har Karsten været organist ved Herlufsholm Kirke

Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30 med en pause.

Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

20jul20:0022:00Koncert: Larsen Ligaen spiller i gårdhaven, Nysted Vin

Event Detaljer

Livemusik i gårdhaven hos Nysted Vin

Kom forbi til en hyggelig aften hos Nysted Vin, hvor “Larsen Ligaen” spiller. Musikken vil være et bredt udsnit af Kim Larsens store bagkatalog, der leveres på respektfuld vis af den velspillende duo.

Spisning kl. 18:00 inden koncerten skal forudbestilles, men der kan købes øl, vin, bobler, drinks og sodavand under koncerten.

Gratis adgang.

Nysted Vin er en lokal butik, spiseri og vinbar på Slotsgade i Nysted. Se meget mere på www.nystedvin.dk

24jul17:0019:00Kunstworkshop: Kreativ sommer, Skomagergården

Event Detaljer

Alle kan lave kunst!

Under overskriften “alle kan lave kunst” tilbyder Skomagergaardens kulturhus muligheden for at afprøve forskellige kunstarter og lege med udtryksformer og materialer sammen med nogle af stedets huskunstnere.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

25jul17:0018:30Kaminpassiar, Skomagergården

Event Detaljer

Kaminpassiar – mød personerne bag Skomagergaardens kulturhus.

Kom og mød nogle af Skomagergaardens kreative kræfter til en uformel snak om deres baggrund, inspiration og skaberglæde.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

26jul19:0021:00Koncert: Fredagsrock i haven, Skomagergården

Event Detaljer

Skomagergaardens husorkester gentager sidste års succes og spiller 60 og 70’er rock i haven på Skomagergaarden. Kom og rock med.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

27jul10:0011:00Lokalhistorisk byvandring, Fra Gammel Torv

Event Detaljer

Historisk byvandring i Nysted arrangeret af Nysted Lokalhistoriske Arkiv

Vi starter kl. 10 ved springvandet på Gl. Torv og går op gennem Adelgade, ned til Rørsøen og tilbage langs vandet til Gl. Torv.

Turen varer ca. 1½ time og fortællingerne undervejs handler mest om hvordan Nysted er blevet til det, den er i dag.

Turen er gratis og man behøver ikke tilmelde sig. I tilfælde af regnvejr bliver turen aflyst.

Gratis adgang.

27jul19:3021:30Koncert: Professor Hans Fagius solokoncert, Orgelmuseet

Event Detaljer

Det er med storbegejstring, at vi præsenterer en enestående begivenhed på Nysted Orgelmuseum: en koncert med den anerkendte solist og orgelprofessor, Hans Fagius. Hans tilstedeværelse på vores museum er en ære, og vier stolte over at være vært for en kunstner af hans kaliber.

Professor Fagius, en førende klassisk organist og pædagog, har i årevisfortryllet publikum verden over med sin dybt engagerede fortolkning og tekniske mesterlighed. Født i Norrköping, Sverige, blev hanformet af sin tidlige træning med mesterorganist Bengt Berg, inden han studerede på det Kongelige Musikkonservatorium i Stockholm under den anerkendte Alf Linder. Efter sin eksamen i 1974 fortsatte han sin studier med legendariske Maurice Duruflé i Paris, hvilket berigede hans musikalske forståelse og dygtighed.

Professor Fagius’ betagende musikalske rejse har ført ham til undervisning vedkonservatorier i både Gothenburg og Stockholm, før han blev udnævnt til professor i orgel ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1989. Hans ekstraordinære bidrag til musikverdenen blev yderligere anerkendt, da han blev medlem af Det Kongelige Svenske Musikkonservatorium i 1998.

Med en imponerende diskografi, der omfatter en komplet indspilning af JohannSebastian Bachs orgelværker og Maurice Duruflés orgelværker, har professor Fagius demonstreret sin fordybelse i det klassiske orgelrepertoire. Hans mesterlige præstationer har indbragt ham en lang række priser, herunder Grand Prix du Disque fra den ungarske Liszt Society i 1981 for hans optagelse af de tre store orgelværker af Franz Liszt.

Vi inviterer dig til at blive fortryllet af professor Hans Fagius’ musikalske genialitet og blive en del af denne uforglemmelige aften på Nysted Orgelmuseum. Lad hans toner føre dig på en rejse gennem tid og rum, hvor musikken taler til sjælen og løfter os til højder af ærefrygt og inspiration.

Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30 med en pause.

Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

30jul14:0016:00Tegn en salme, Nysted Kirke Sognehuset

Event Detaljer

Tegn en salme!

Kom og tegn en salme i sognehuset. Vores lokale kunstner Ettie Aarestrup står for arrangementet. Det kræver ingen særlige forudsætninger og bliver garanteret også hyggeligt!

Det foregår tirsdagene d. 2., 16., og 30. juli kl. 14-16 og er for voksne samt børn i skolealderen.

Det er ganske gratis at deltage!

 

31jul17:0019:00Kunstworkshop: Kreativ sommer, Skomagergården

Event Detaljer

Alle kan lave kunst!

Under overskriften “alle kan lave kunst” tilbyder Skomagergaardens kulturhus muligheden for at afprøve forskellige kunstarter og lege med udtryksformer og materialer sammen med nogle af stedets huskunstnere.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

august

20jun(jun 20)13:0029aug(aug 29)16:00Rundvisning i Museet, Museet Aarestrups hus

Event Detaljer

Rundvisning i museet

Museet er åbent for publikum hver onsdag og torsdag kl. 13-16 i sommersæsonen fra 20. juni til 29. august.

Desuden er det muligt at forespørge om individuel åbning af museet på andre dage og tider ved at ringe eller sende besked til 4216 8250 eller 4046 4591.

Entré: 50 kr. Guidning er inkluderet i prisen.

 

20jun(jun 20)14:0029aug(aug 29)16:00Åbent museum: Opdag og spil, Orgelmuseet

Event Detaljer

Opdag og spil selv

Nysted Orgelmuseum skiller sig ud ved, at alle vores instrumenter er fuldt funktionsdygtige og åbne for at blive spillet af enhver besøgende, ikke kun professionelle koncert organister.

Vi bringer orglet på børnehøjde, så selv de yngste kan udforske og lege med disse fantastiske instrumenter. Hands-on-oplevelser er nøglen her, hvor børn og voksne kan få et nært indblik i orglernes kompleksitet.

Du kan udforske museet selvstændigt i vores faste åbningstider og dykke ned i orglernes historie på dansk og tysk, samtidig med at du lytter til musikken gennem hovedtelefoner, som alle vores orgler er udstyret med.

 Juli og august holder museet åbent hver torsdag, fredag, lørdag kl. 14 – 16

Priser:

 • Uden guide 60-kr eller 8 EU.
 • Guidet tur for minimum 4 personer 100-kr / person udover åbningstider, hele året rundt, efter aftale. Vores dygtige organist fortæller om orglernes historie og spiller passende musik på orglerne Rundvisninger bestilles telefonisk på tlf. 29 28 86 30 , Mail: info@orgelmuseum.dk

01aug17:0018:30Kaminpassiar, Skomagergården

Event Detaljer

Kaminpassiar – mød personerne bag Skomagergaardens kulturhus.

Kom og mød nogle af Skomagergaardens kreative kræfter til en uformel snak om deres baggrund, inspiration og skaberglæde.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

02aug(aug 2)10:0004(aug 4)16:00Middelaldermarked, Ved Nysted Kirke

Event Detaljer

Nysted Middelaldermarked – for alle aldre

Tag med på en rejse tilbage i tiden til den gamle middelalderby Nysted, hvor vi den 2.-4. august 2024 byder på en oplevelse for hele familien. Markedet finder du ved byens smukke kirke og på torvet, og her kan du opleve en verden af musik, gøgl, kamp og god mad.

Se ridderne kæmpe mod hinanden i flotte dragter og rustninger, nyd levende musik, gøgl, børneteater samt flotte ildshows. Gå på opdagelse blandt boderne med middelalderligt håndværk, prøv langbuen og hils på de mange middelalderfolk.

Kong Erik af Pommern besøger markedet og deltage i et overdådigt taffel lørdag eftermiddag. En sjælden mulighed for at møde en kongelig gæst og mærke historien på nært hold.

Nysted Middelaldermarked er en uforglemmelig oplevelse for både store og små. Vi glæder os til at se dig! Der er gratis entre og parkering.

Se meget mere på www.facebook.com/Nystedmiddelalderfestival

02aug14:0017:00Fernisering med mindre værker, Atelier Inge Hørup

Event Detaljer

Fernisering med mindre værker

Atelier Inge Hørup åbner dørene til fernisering med mindre værker. Kom og se de mange malerier og mød kunstneren bag. Alle er velkomne.

Sommeren igennem vil der være udstilling i atelieret. Atelier Inge Hørup er åbent fra d 27 juni – 30 august kl.: 14 – 17. Mandage og tirsdage lukket.

Inge Hørup arbejder primært med maleri, grafik, og i mindre grad med skulpturer; ofte med kvinden i centrum, ofte erotiske motiver og ofte med et strejf af humor. Hun har en varm, farverig palet. Kunstværkerne bevæger sig over i det nonfigurative.

Med sine 40 års virke som aktiv kunstner, har hun et imponerende CV med udstillinger både i Danmark og udlandet, blandt andet Edinburgh, Toronto, Paris, St. Petersborg, Bruxelles, Oslo, Regensburg og Tokyo – og nu kan vi så også se hende i Nysted, hvor hun netop har etableret Atelier Inge Hørup i Adelgade 48.

Inge Hørup har gået på Aarhus kunstakademi, og i mesterlære hos den danske kunstner Ulrich Kvist. Hun voksede op i et kunstnermiljø, og havde alle muligheder for at udfolde sig. En kort overgang studerede hun religion, men tilskyndet af maleren Ulrik Kvist tog hun springet og blev fuldtidsmaler.

Siden begyndelsen af ​​80’erne har Hørup etableret sig som en anerkendt kunstner og i 1993 blev der lavet en dokumentarfilm om hende; Inge Hørup, “En dansk maler”. I 1996 udsmykkede hun samtlige forsider på telefonbøgerne. Hørup arbejder i sine atelierer i Sydfrankrig og i Danmark.

02aug(aug 2)19:0003(aug 3)21:00Koncert: Fredagsrock i haven, Skomagergården

Event Detaljer

Skomagergaardens husorkester gentager sidste års succes og spiller 60 og 70’er rock i haven på Skomagergaarden. Kom og rock med.

Se mere om Skomagergården på www.skomagergaarden.dk

Gratis adgang.

03aug9:0023:00Hajkutterfestival, Nysted havn

Event Detaljer

Hajkutterfestival på havnen i Nysted. 

Program for lørdag den 3. august 2024:

9.00 Skipperknejpen åbner
9.00 Bureauet åbner for salg af hajkutter sejlture.
10.00 – 20.00: Danula Design laver smykker.
10.00 – 13.00: Sejltur med Hajkutteren Hansine.
10.00 – 15.00: Kapsejlads i Nysted Nor med Nysted Sejlklub.
10.00 – 17.00: Krabbevæddeløb for børn og barnlige sjæle.
10.00 – 17.00: Byg og sejl med elastikbåde i et lille bassin.
Øernes Mopa-klub er til stede i havnen i løbet af dagen.
11.00 – 12.00 Sakskøbing Tamburkorps & Brass Band.
11.00-20.30: Nysted-Slagteren sælger fiskeretter
12.00-…… : Nysted Vin sælger sandwich, mad, kaffe og kage.
12.00: Nysted Bådelaug tænder op i barkkedlen og barker sejl i 24 timer.
12.30 – 13.30: Mikkel Matros , berømt ballonklovn.
15.00 – 16.00 : Kasper Tranberg, Hans Ulrik og Nils Bo Davidsen spiller i Skipperknejpen.
17.30 – 20.30: Nysted-Slagteren serverer dagens ret.
20.00 – 22.30 Jordans Drive spiller i det store telt.
23.30 Festpladsen lukker.

 

Se meget mere på www.hajkutter.dk

 

03aug13:0016:00Koncert: Middelalderkoncert, Nysted Kirke

Event Detaljer

Middelalderkoncert

To middelalderkoncerter á 45 mins varighed med Anne Harpestreng og Hanne Brønd Holst.

Koncert kl. 1300 og kl. 15:00.

Gratis adgang.

Arrangør: Nysrted Menighedsråd.

03aug14:0016:00Pilgrimsvandring, Nysted Kirke

Event Detaljer

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring kl. 14-16 fra Nysted Kirke ved Merete Bandak, Nysrted Menighedsråd.

Gratis adgang.

Arrangør: Nysrted Menighedsråd.

04aug9:0023:00Hajkutterfestival, Nysted havn

Event Detaljer

Hajkutterfestival på havnen i Nysted. 

Program for søndag den 4. august 2024:

9.00 Skipperknejpen åbner
9.00 Bureauet åbner for salg af hajkutter sejlture.
10.00 – 20.00: Danula Design laver smykker.
10.00 – 13.00: Sejltur med Hajkutteren Hansine.
10.00 – ca. 15.00. Hajkutterbesætningerne sejler match race i smakkejoller.
10.00 – 17.00: Krabbevæddeløb for børn og barnlige sjæle.
10.00 – 17.00: Byg og sejl med elastikbåde i et lille bassin.
Øernes Mopa-klub er til stede i havnen i løbet af dagen.
11.00 -16.00: Modelflyvere fra klubben ”Hangar 4800”
11.00-20.30: Nysted-Slagteren sælger fiskeretter.
12.00: Nysted Bådelaug hænger de barkede sejl til tørre.
12.00-…… : Nysted Vin sælger sandwich, mad, kaffe og kage.
11.00 – 14.00: Falck og L-F Brandkadetterne.
12.30 – 13.30: Mikkel Rugholm familieshow
13.30 – 14.00: Linedance.
13.30 – 16.00 Jumping Jacks spiller på pladsen.
16.00 – 20.00 Veteranbiler fra Lolland-Falsters Veteranklub
17.30 – 20.30: Nysted-Slagteren serverer dagens ret.
20.00 – 22.30: Jumping Jacks spiller i det store telt
23.00 Festpladsen lukker.

Se meget mere på www.hajkutter.dk

 

05aug9:0023:00Hajkutterfestival, Nysted havn

Event Detaljer

Hajkutterfestival på havnen i Nysted. 

Program for mandag den 5. august 2024:

9.00 Skipperknejpen åbner
9.00 Bureauet åbner for salg af hajkutter sejlture.
10.00 – 13.00: Sejltur med Hajkutteren Hansine.
10.00 – 17.00: Krabbevæddeløb for børn og barnlige sjæle.
10.00 – 17.00: Peter Rebslager laver reb, tilskuerne må hjælpe. Mellem klokken 13 og 14 fortæller han lidt teori om rebslagning, på dansk og tysk.
10.00 – 17.00: Byg og sejl med elastikbåde i et lille bassin.
11.00-20.30: Nysted-Slagteren sælger fiskeretter.
12.00-…… : Nysted Vin sælger Sandwich, mad, kaffe og kage.
13.30 – 16.00 Michael Harmonika spiller ved Skipperknejpen.
16.00- 18.00: Banko i det store telt v. Ældresagen og Nysted pensionistforening. Vi gir kaffe.
17.30 – 20.30: Nysted-Slagteren serverer dagens ret.
18.30 – 21.30: Celtic Cake: Irsk Folkemusik og sømandssange i Skipperknejpen.
23.00 Festpladsen lukker.

Se meget mere på www.hajkutter.dk

 

06aug9:0023:00Hajkutterfestival, Nysted havn

Event Detaljer

Hajkutterfestival på havnen i Nysted. 

Program for tirsdag den 6. august 2024:

9.00 Skipperknejpen åbner
9.00 Bureauet åbner for salg af hajkutter sejlture.
10.00 – 13.00: Sejltur med Hajkutteren Hansine.
10.00 – 17.00: Krabbevæddeløb for børn og barnlige sjæle.
10.00 – 17.00: Peter Rebslager laver reb, tilskuerne må hjælpe.
10.00 – 17.00: Byg og sejl med elastikbåde i et lille bassin.
11.00-20.30: Nysted-Slagteren sælger fiskeretter.
13.30 – 16.00:  Michael Harmonika underholder ved Skipperknejpen.
12.00-…… : Nysted Vin sælger Sandwich, mad, kaffe og kage.
17.30 – 20.30: Nysted-Slagteren serverer dagens ret.
18.00: ”Get-together party” For besætninger, sponsorer og publikum. I det store telt.
18.45- 19.15: officielle velkomsttaler af bl.a. Guldborgsunds Borgmester Simon Hansen.
19.30-22.30: De farende Svende spiller i det store telt.
23.00 Festpladsen lukker.

Se meget mere på www.hajkutter.dk

 

07aug8:0011:00Hajkutterfestival, Nysted havn

Event Detaljer

Hajkutterfestival på havnen i Nysted. 

Program for onsdag den 7. august 2024:

8.00: Skipperknejpen åbner.
8.00 Regattabureauet åbner.
9.00-10.00: Nationernes parade: Hajkuttere, ledsagerskibe og følgebåde forlader Nysted havn i kortege. Fra vindmølleparken sejler de om kap til Rostock. Mulighed for at sejle med, se vores hjemmeside for billetsalg.
9.00-ca 10: Sortkrudtskytterne fra Musse sender skibene afsted med salut.
11.00: Skipperknejpen lukker.

Tak for i år.

Se meget mere på www.hajkutter.dk

 

10aug10:0017:00Klimatryk - Åbning af udstilling, Nysted Bibliotek

Event Detaljer

Klimatryk – En Udstilling og Kunstrejse mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid

Klimatryk samler en mangfoldighed af stemmer – kunstnere, formidlere, og unge talenter, samt publikum – for at udforske trykkunsten og dens potentiale til at formidle budskaber om bæredygtighed og miljøbevidsthed via den eksperimenterende grafiske trykmetode. Denne fusion mellem kunst og aktivisme sigter mod at inspirere til en grønnere fremtid.

Klimatryk er mere end bare en udstilling; det er en opfordring til handling, en invitation til at reflektere over vores forhold til klimaet og vores bidrag til en mere positiv udvikling.

Officiel Åbning og Workshop for Publikum på Nysted Bibliotek. Lørdag og søndag d. 10-11 august Kl. 10:00 – 17:00 i forbindelse med Åbne Ataliedøre Guldborgsund er der officiel åbning og publikumsworkshop. Workshoppen fokuserer på, at du er med til at skabe “Guldborgsunds længste klimatryk”. Kom og skab dit personlige bidrag til en grønnere fremtid. Den længste rejse starter indefra: Deltagerne opfordres til at reflektere over, hvordan de personligt kan bidrage til klimamålene.

Udstillingsperiode: Fra 10. august til 31. august.

Åbningstider: Bibliotekets åbningstider, se mere her https://guldbib.dk/bibliotek/nyst

Deltagende Kunstnere/formidlere:

 • Espen Brandt-Møller
 • Ole Lorin Rasmussen
 • Anna F. Beck
 • Dina Rawat
 • Mille Søndergaard

En stor tak til Guldborgsund Billedkunstråd og Kulturregion Storstrøm for deres støtte til projektet.

Kom og lad dig inspirere til en grønnere fremtid på Klimatryk-udstillingen!

10aug15:0017:00Koncert: De store romantikere, Villa Marina

Event Detaljer

Koncert med tenor David Danholt og pianist Charlotte Tanning.

Koncerten ”de store romantikere” er helliget lied’en med musik af Schumann, Sibelius, Langgaard og Strauss. Det karakteristiske ved lieder er, at musikledsagelsen ikke bare akkompagnerer, men spiller i tæt musikalsk dialog med sangeren, og de to parter skaber et samlet værk.

David vil til koncerten føre os igennem musikken på en veloplagt og underholdende måde.

Koncert kl. 15:00. Billetpis 135 kr. Billetter købes på www.villamarina.dk

Caféen er åben før og efter koncerten.

11aug10:0017:00Klimatryk - Åbning af udstilling, Nysted Bibliotek

Event Detaljer

Klimatryk – En Udstilling og Kunstrejse mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid

Klimatryk samler en mangfoldighed af stemmer – kunstnere, formidlere, og unge talenter, samt publikum – for at udforske trykkunsten og dens potentiale til at formidle budskaber om bæredygtighed og miljøbevidsthed via den eksperimenterende grafiske trykmetode. Denne fusion mellem kunst og aktivisme sigter mod at inspirere til en grønnere fremtid.

Klimatryk er mere end bare en udstilling; det er en opfordring til handling, en invitation til at reflektere over vores forhold til klimaet og vores bidrag til en mere positiv udvikling.

Officiel Åbning og Workshop for Publikum på Nysted Bibliotek. Lørdag og søndag d. 10-11 august Kl. 10:00 – 17:00 i forbindelse med Åbne Ataliedøre Guldborgsund er der officiel åbning og publikumsworkshop. Workshoppen fokuserer på, at du er med til at skabe “Guldborgsunds længste klimatryk”. Kom og skab dit personlige bidrag til en grønnere fremtid. Den længste rejse starter indefra: Deltagerne opfordres til at reflektere over, hvordan de personligt kan bidrage til klimamålene.

Udstillingsperiode: Fra 10. august til 31. august.

Åbningstider: Bibliotekets åbningstider, se mere her https://guldbib.dk/bibliotek/nyst

Deltagende Kunstnere/formidlere:

 • Espen Brandt-Møller
 • Ole Lorin Rasmussen
 • Anna F. Beck
 • Dina Rawat
 • Mille Søndergaard

En stor tak til Guldborgsund Billedkunstråd og Kulturregion Storstrøm for deres støtte til projektet.

Kom og lad dig inspirere til en grønnere fremtid på Klimatryk-udstillingen!

16aug19:0021:00Koncert: Guitar and songs, Jan Kjær Andersen Skovstræde

Event Detaljer

Koncert med og hos Jan Kjær Andersen

Den lokale sanger og historiefortæller Jan Kjær Andersen spiller 16. august kl. 19 sine sange på engelsk, tysk og swahili.

Han krydrer koncerten med sine udtryksfulde fortolkninger af blandt andre Adele, Beatles, Carole King, Creedence Clearwater Revival og What a Wonderful World. Et par danske sange med tekster af Palle Borst fra Nysted og Eva Matjeka fra Maribo bliver det også til

Forvent en stemningsfuld sensommeraften med Jans bløde stemme og akustiske guitarer i enten haven eller stuen i Skovstræde 2 i Nysted, første hus efter byskiltet på vej mod Vantore.

Der er sange med ’gang i den’ og sange til fordybelse. Stærke tekster om fællesskab, tiden, kærligheden, kloden, krig og fred. Og masser af dialog med publikum.

Mellem numrene fortæller Jan om inspirationen fra sine mange rejser som journalist i Afrika og i Ukraine og andre af verdens brændpunkter.

Jan har bopæl i både København og Nysted og optræder 50-60 gange om året i Danmark og Ungarn. I smukke Nysted optrådte han i april med sine fortolkninger af Emil Aarestrup og Kaj Munk i Museet Aarestrups Hus.

Det bliver en stue- eller havekoncert, alt efter vejret. Derfor udbydes der kun 25 billetter i forsalg. Pris 110 kr. eller 15 Euro per billet, der inkluderer kolde øl, vin og juice. Betaling kontant eller MobilePay ved indgang. Billetbestilling nødvendig enten ved sms eller telefonopkald til Jan på 26703681.

Koncerten varer omkring to timer med en pause.

Gør gerne udenlandske gæster og turister opmærksomme på denne koncertaften.

Se mere på KjaerAndersen.com

Guitar & songs

On August 16th at 7pm, local singer and storyteller Jan Kjær Andersen will play his songs in English, German and Swahili.

He will also perform his expressive interpretations of, among others, Adele, the Beatles, Carole King, Creedence Clearwater Revival and What a Wonderful World. And a couple of songs in Danish.

It will be a homey late summer evening with Jan’s soft voice and acoustic guitars in the garden or the living room at Skovstræde 2, the first house after the Nysted town sign on the way to Vantore.

You can expect songs with energy – and songs for contemplation. Strong lyrics about time, friendship, love, the globe, war and peace. And lots of dialogue with the audience.

In between the songs, Jan talks about the inspiration from his many travels as a journalist in Africa and Ukraine and other hot spots in the world.

Jan lives in both Denmark’s capital Copenhagen and beautiful Nysted and performs 50-60 times a year in Denmark and Hungary. In April, he performed his interpretations of local Lolland poets Emil Aarestrup and Kaj Munk in the Aarestrup Museum in Nysted.

It will either be a living room or garden concert, depending on the weather. Therefore, only 25 tickets are offered pre-sale. Price DKK 110 or 15 Euro per ticket, which includes cold beer, wine and juice. Payment in cash or MobilePay at the entrance. Ticket booking required either by SMS or phone call to Jan on +4526703681.

The concert lasts about two hours with an intermission.

See more at KjaerAndersen.com

22aug19:0020:30Koncert: Sommerkoncert, Vantore Kirke

Event Detaljer

Sommerkoncert i Vantore Kirke

Torsdag d. 22. august kl. 19.00 synger Sydfalsterkoret Vantore Kirke op!

Korleder Lena Maaløe udtaler: ”Koret består af 26 sangere og mig, som er tidligere musiklærer på Maribo gymnasium, nu korleder for Sydfalsterkoret og Det Voxne Kammerkor.

Det bliver en koncert med et meget varieret program. Publikum kommer til at høre danske sommer og efterårssange, sange af vores tidligere digter og højskolelærer, Jens Rosendal og nye fine sange af Lisbeth Smedegaard og Iben Krogsdal. John Høybye bliver repræsenteret med 2 sange, og endelig afslutter vi koncerten med en rigtig ørehænger. Et par fællessange bliver der også plads til.”

Menighedsrådet byder på en lille forfriskning efter koncerten.

Gratis adgang.

Arrangør: Nysted Menighedsråd.

22aug19:0021:00Billedforedrag om Aalholm, Lokalhistorisk arkiv

Event Detaljer

Billedforedrag om Ålholm i stueetagen i den gamle stationsbygning.

Arkivet har fået overdraget en stor mængde billeder, som er samlet af Bjørn Ohl, som bl.a. var sognepræst i Kettinge, formand for Nysted Turistforening og medarbejder ved Ålholms museer.

Med udgangspunkt i billederne fortæller vi lidt af historien bag Ålholm og dets betydning for hele det sydøstlige Lolland gennem ca. 800 år.

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig, men bemærk at lokalet har en begrænset størrelse, så hvis tilstrømningen er stor, kan man risikere, at der lukkes for tilgang.

Vi regner med at foredraget vil vare ca. 1½-2 timer.