HAVNE - NYSTED

Havne

Som sejlturist i og omkring Lolland er der mange hyggelige havne som er oplagte at besøge når man sejler rundt i Smålandsfarvandet omkring Lolland og Nysted.

Nysted Havn
Nysted Havn er et yndet turistmål for sejlende turister. Havnen ligger smukt og beskyttet i Nysted Nor med udsigt over havnen, til byen og det smukke Aalholm slot. Havnens centrale beliggenhed tæt på byen og indkøbsfaciliteter gør det både nemt og attraktivt at lægge til i havnen.
Der findes mange smukke naturruter som er oplagte at udforske på cykel eller til fods. I kan bl.a. cykle langs vandet til Holten strand eller vandre i Aalholm skoven. Er I til de længere cykelruter og seværdigheder, er det oplagt at tage via paradisruten der går igennem flere seværdigheder. Ruten er på 26 km.
Der er mulighed for at låne cykel på Nysted Havn.

Dybvig Havn
Fejø er kendt for sine æbleplantager og frugtproduktion. I den lille hyggelige havn i Dybvig er der et godt og godt og afslappende miljø og i løbet af sommeren er der forskellige aktiviteter på havnen.

Femø Havn
Femø er kendt for kuperet natur, fred og ro og børnevenlige strande. Det er nemt at komme rundt på øen med gratis telebus eller ved at leje cykel.

Vejrø
På Vejrø Havn er der mulighed for at lægge til på en af de 85 bådpladser med moderne og luksuriøse faciliteter. Er vejret ikke til en overnatning i båden, ter der bl.a. mulighed for at overnatte i deluxe dobbeltværelser eller i suiter.

Stubberup Havn
Stubberup er en kendt plads på Lolland og ikke uden grund. Pladsen har gode forhold til havørredfiskeri. Det er både muligt at fiske over dybt vand og ligeledes har pladsen varierende bundforhold, på det lavere vand langs strandkanten.

Se en komplet liste over de mange havne på Lolland-Falster her:
https://www.visitlolland-falster.dk/search?q=havne

Nysted fun facts

Vidste du at der i en radius af 15 km fra Nysted er 4 børnehaver og 2 skoler – hvor den ene skole og børnehave ligger i selve Nysted?

Events og arrangementer i nysted

februar 2024

08feb17:0020:00Fastelavn 2024

26feb17:0019:00Bestyrelsesmøde i Nysted Erhvervs- og Turistforening

marts 2024

11mar16:3018:30Nysted Orgelmuseums venneforening – Generalforsamling

11mar18:0021:00Generalforsamling i Nysted Erhvervs- og Turistforening

15mar20:3023:30Koncert Rie Rasmussen (udsolgt)

april 2024

29apr17:0019:00Bestyrelsesmøde i Nysted Erhvervs- og Turistforening

Nysted fun facts

Vidste du at frem til 1600-tallet var Nakskov den eneste by på Lolland og Falster der var større end Nysted?