Teater på molen i september

DANSK TEATER 300 ÅR

I 2022 fejrer vi i Danmark ”Dansk teater 300 år”. I 1722 blev der for første gang sagt replikker på dansk fra scenen. I 1722 var det ikke bare teaterhistorie, men en revolution for hele det danske samfund. Nu blev almindelige borgeres liv synliggjort på scenen, det danske sprog blev udbredt til alle samfundslag og en egentlig dansk, litterær tradition tog sin begyndelse. ​

Det vil Teatret Masken fejre ved at forære gadeteater hele ugen igennem til borgere i Guldborgsund Kommune i uge 38 og mandag 19. september kl. 16.30-17.05 kan gadeteaterforestillingen CHICKS opleves på Molen i Nysted. Forestillingen er for hele familien fra 4 år og der er fri entré.

CHICKS - en klovneforestilling om to burhøns der oplever friheden for første gang

Søskendeparret Hilda&Gump lever side om side sammenklemt i et bur - indtil lågen en dag går op og en ny verden ligger for deres fødder…

Aldersgruppe: 4-10 år & familieforestilling

”Kun med kropssprog og kaglen serverer de to skuespillere en historie for publikum, hvor både voksne og børn kvitterer med latter helt nede fra maven.” Dagbladet Information, april 2019.

“De to høns er ustyrligt grinagtige, men det er hverken det enkle præcise udstyr eller den vidunderlige komik, der gør 'Chicks' til en fabelagtig fremragende forestilling. Det er indholdet. Enheden af en original idé, der gør høns til hovedpersoner, de medvirkendes udsøgte pantomime og en sikker og knap iscenesættelse er garanter for den høje underholdningsværdi.” Teateravisen, maj 2019.

“Hr. Teaters CHICKS er en forrygende demonstration af, hvor meget man kan fortælle helt uden ord. Det er ganske enkelt virkelig morsomt.” iscene.dk, september 2019.

”det er ganske enkelt en fornøjelse at opleve denne type børneteater.” Kulturmor.dk, maj 2019

Teateravisens anmeldelse: http://www.teateravisen.dk/menneskelige-kaglerier.html

HOLDET

Idé:  Thomas Malling
Skuespillere: Ida Kenskov, Camilla Maike Juul, Louise Marie Skaaning og Caspar Samsø Clausen
Instruktion: Liv Øster Müller Bendtsen & Louise Skaaning
Lysdesign & Tekniker: Kian Larsen
Grafisk design: Ane Bang

Aldersgruppe: 4-10 år & Familieforestilling
Varighed: 35 min.