Se her 3

Døllefjelde-Musse marked

Markedet afholdes hvert år i dagene omkring Store Bededag.
Læs mere på markedets netsted
eller på Wikipedia

Højene

Højene er en gravplads fra bronzealderen tæt på Hejrede Sø. Der ligger 52 gravhøje på en ganske lille areal. Der er 39 på et offentligt tilgængeligt område og 13 i en tilstødende privat skov, men der har sandsynligvis været flere i de omliggende arealer.
Læs mere på Wikipedia

10 kirker

Der 10 kirker og sogne i Nysted og omegn, og de er alle markante dele af land- og byskaber.

Læs mere om dem her.

Tilflugtsborgen ved Hejrede

Lollands Østerborg eller Hejrede vold er et af 2 eller 3 voldanlæg (folkeborge) fra jernalderen på Lolland og Falster. Det antages at borgene skulle beskytte befolkningen i tilfælde af angreb fra syd og øst over Østersøen. De andre er Falsters Virke midt på Falster og et muligt anlæg ved Halsted/Vesterborg på Vestlolland.

Voldresterne ved Hejrede Sø er med nogen sikkerhed dateret til 500-700. Det oprindelige anlæg har sammen med Hejrede Sø, Røgbølle Sø og  Maribo Søndersø afgrænset det meget store areal, der i følge teorien udgør folkeborgen.
Læs mere på Wikipedia

Nysted orgelmuseum

I juni 2019 blev  der på privat initiativ indrettet og åbnet et orgelmuseum i Adelgade 30 i Nysted.
Der er adgang på visse tider (se nedenfor),  og der vil blive afholdt koncerter med de forskellige orgler.

Kettinge Mølle

I den klassiske danske landsby ligger kirken i Landsbyens østende og møllen i vestenden så ingen gårde eller høje træer tog af for sydvest-vinden.

Den nuværende Kettinge Mølle er bygget i 1887 til erstatning for ca. 100 gammel stubmølle og virkede ved vindkraft alene frem til 1924. Derefter blev den forsynet med en elektromotor, der kunne bruges ved vindstille.

I 1945 købte den daværende Kettinge Kommune møllen, som siden har været et kombineret mindesmærke for Den 2. Verdenskrig og et arbejdende mølle-museum.
Læs mere her.

Ålevad

Ålevad voldsted er resterne af en middelalderborg, bygget for bispestolen i Odense Stift i slutningen af 1200-tallet. Dengang hørte hele Lolland-Falster under Fyns Stift. Det ældste brev vi har fra Ålevad er fra 1309.
Læs mere her