Erik Bischoff

Skulptør og maler

Erik Frederik Wilhelm Bischoff  (18. april 1914 i Nysted - 7. december 1995) var en dansk maler og skulptør. Som kunstner var han selvlærd, dog var han en overgang i midten af 1940’erne elev af Harald Isenstein.

Hans familie havde i ca. 100 år i Nysted haft et garveri, som han efter faderens død i 1950 overtog ledelsen af. Det lukkede dog efter få år og Bischoff levede derefter resten af sit liv som kunstner i denne bygning. (Adelgade 8)

Hans kunstneriske løbebane startede allerede i 1936 hvor han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling med tegninger og akvareller, men senere gik han over til at lave skulpturer i hårdt træ og sten. Hans stil var en stiliseret naturalisme med brunlige og lyst røde og blå farver i akvarellerne og tætte, ikke særligt detaljerede former både i billeder og skulpturer.

Hans skulpturer kan ses flere steder i det offentlige rum, bl.a. i Nysted, Maribo og Nykøbing F. Han har desuden lavet et krucifiks i tin til kirken i Rødbyhavn og er repræsenteret med værker på bl.a. Fuglsang Kunstmuseum.

Mindeudstilling 2014

I 2014 ville Erik Bischoff være fyldt 100 år. I den anledning afholdtes der dette år fra 19. april - 1. september en udstilling af udvalgte værker på Nysted Rådhus.

Udstillingen blev arrangeret af: "Foreningen til fejring af 100-året for Erik Frederik Wilhelm Bischoff", der modtog økonomisk støtte fra Thorkild Høeghs Mindelegat.