Erik Bischoff

Skulptør og maler

Erik Frederik Wilhelm Bischoff  (18. april 1914 i Nysted - 7. december 1995) var en dansk maler og skulptør. Som kunstner var han selvlærd, dog var han en overgang i midten af 1940’erne elev af Harald Isenstein.

Hans familie havde i ca. 100 år i Nysted haft et garveri, som han efter faderens død i 1950 overtog ledelsen af. Det lukkede dog efter få år og Bischoff levede derefter resten af sit liv som kunstner i denne bygning. (Adelgade 8)

Hans kunstneriske løbebane startede allerede i 1936 hvor han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling med tegninger og akvareller, men senere gik han over til at lave skulpturer i hårdt træ og sten. Hans stil var en stiliseret naturalisme med brunlige og lyst røde og blå farver i akvarellerne og tætte, ikke særligt detaljerede former både i billeder og skulpturer.

Hans skulpturer kan ses flere steder i det offentlige rum, bl.a. i Nysted, Maribo og Nykøbing F. Han har desuden lavet et krucifiks i tin til kirken i Rødbyhavn og er repræsenteret med værker på bl.a. Fuglsang Kunstmuseum.

Mindeudstilling 2014

I 2014 ville Erik Bischoff være fyldt 100 år. I den anledning afholdtes der dette år fra 19. april - 1. september en udstilling af udvalgte værker på Nysted Rådhus.

Udstillingen blev arrangeret af: "Foreningen til fejring af 100-året for Erik Frederik Wilhelm Bischoff", der modtog økonomisk støtte fra Thorkild Høeghs Mindelegat.

Værker af Erik Bischoff

Serien kører af sig selv, men ved klik på billedet kan man bladre og se lidt oplysninger om værkerne.