Kom og se

Fredede herregårde

Ålholm er en af landets ældste borge, der frem til 1725 tilhørte kongen. Nogle af bygningsdelene stammer fra 1300-tallet, men det nuværende udseende er udført i 1880’erne.

Bramsløkke har tidligere hørt under Ålholm, men blev solgt fra i 1920 i forbindelse med lensafløsningen. Huset stammer fra ca. 1700 og ejes i dag af Leise Mærsk Mc-Kinney Møller.

Også Fuglsang har en gammel historie. Den var fra starten en borg, der kunne kontrollere besejlingen på Guldborgsund og rester af borganlægget findes stadig tæt på de nuværende bygninger.

Margueritruten

Margueritruten er en tur gennem det smukke Danmark. Den går ad stilfærdige veje rundt i nogle hjørner, hvor man ikke kommer når man har travlt. Således også gennem Nysted og omegn, fra Maribosøerne via Nysted og Vantore til Nykøbing. Ikke den lige vej, men den gode vej.

Her kan man se en billedserie med musik, der viser vejen gennem vores område. Den varer ca. 11 min. God fornøjelse.

Nysteds fredede bygninger

På trods af at Nysted tidligere har været plaget af omfattende brande, der lagde dele af byen i ruiner, og selv om de fleste af byens gamle huse har været ombygget og moderniseret adskillige gange, har den et stilfærdigt gammeldags præg.

15 af byens bygninger er fredede,

og adskillige af de andre er kendt bevaringsværdige.